Header

Finn-Valve Oy ja polyuretaanit


Finn-Valve Oy on keskittynyt polyuretaanielastomeerien (joskus puhutaan myös uretaanikumeista) tuotantoon. Tuotteet ovat valettuja vulkanoituja polyuretaanielastomeeri-tuotteita.

Finn-Valve Oy:llä on ainoana yrityksenä Suomessa käytössään Bayerin Vulkollan® -raaka-aineiden käyttöön oikeuttava lisenssi. Vulkollan on ylivoimainen elastomeeri raskaasti kuormitetuissa dynaamisissa ja staattisissa kohteissa. Lisäksi käytössämme on MDI- ja TDI-pohjaiset polyuretaanielastomeerit, joiden etu on konevalettavuus verrattuna Vulkollaniin, joka tehdään normaalisti käsityönä. Olemme myös panostaneet tutkimustyöhön ja kehittäneet tiettyjä tarkoituksia varten räätälöityjä seoksia monille asiakkaille.

Polyuretaanielastomeerit luokitellaan kuuluvaksi erikois-/kertamuoveihin, ja kiinteitä polyuretaanielastomeerejä käytetään lähinnä teknisissä osissa jotka altistuvat suurelle staattiselle ja dynaamiselle rasitukselle. Tyypillisiä tuotteita ovat kivi-, malmi-, ja hiiliseulat, raskaasti kuormitetut renkaat, kytkimien osat, vaimennuselementit, rullat ja monet muut osat. Esimerkiksi yksi Finn-Valve Oy:n tyypillinen tuote on teräs- tai alumiinirunkoisen pyörän tai telan pinnoitus. Kun pinnoitus on kulunut loppuun, runko on yleensä vielä käyttökelpoinen, jolloin tuote voidaan pinnoittaa uudelleen. Hankimme rungot yleensä alihankintana tai vaihtoehtoisesti ne tulevat asiakkaalta.

« Takaisin